Híreink

Költöztetés Garancia
14 03

Miért gond, ha fix díjas ajánlatot kap telefonon előzetes felmérés nélkül a költöztetéshez?

Talán Ön is költöztetőcéget keres. Szörföl a neten, jobb esetben ajánlatot is bekér egy-két helyről.
De tudta, hogy egy telefonon bediktált m2-számmal, és az ingóságok körübelüli listájának felvázolásával akár nem várt események is bekövetkezhetnek a fizetésekor?
A fix ár hirtelen már nem lesz fix. Hogyan lehetséges ez és miként kerülhető el, hogy így járjon?

 

Egy költöztetőcég akár könnyedén mondhat egy fix árat egy telefonos árajánlatkérés során. A fix díjazás hasraütésszerűen, előzetes felmérés nélkül azonban súlyos ezrekbe is kerülhet Önnek.  És nem feltétlenül fog Ön ténylegesen is ennyit fizetni érte.

És a költöztetésnél szembesülhet vele, hogy a fizetendő összeg változott az előzetesen lefixált összeghez képest. De sajnos nem az előnyére.

Ön elkövetheti azt a hibát a költöztetőcég kiválasztása esetén, amit sokan elkövetnek:
Nem tájékozódik megfelelően.

Mivel igen ritka, hogy valaki rutinos legyen egy költözetésben, hiszen nem költözik kéthetente az ember.
A költöztetőcég ellenben tisztában van a teendőkkel: így egy kevésbé megbízható költöztető bármit mondhat egy érdeklődőnek.

 

A telefonon adott fix díjazásos árajánlatokat két okból is célszerű kerülni

A szóban adott ajánlat értéke a fizetésnél akár változhat is. Önnek nem lesz semmilyen hivatkozási alapja. Hiszen csak szóban hangzott el.

Továbbá árulkodik a költöztetőcég hozzáállásáról is profizmusáról is.
Ezzel kockáztatják, hogy a tényleges mennyiséget akár a helyszínen ismerjék meg. És hagyatkoznak az ügyfél helyzetfelmérési képességére.

A helyszínen rájönni arra, hogy a bediktált összeg nem fogja visszahozni még a benzinköltség árát sem, és ezért megnövelni az összeget pedig nem korrekt.

Esett meg már Önnel, hogy évekig abban a tudatban élt egy ismerőse, hogy 70 nm2-es házban él?  És amikor előkerültek a hivatalos papírok, és alaprajzok akkor esett le neki, hogy a 70 nm2-nek hangoztatott otthona igazából 80 nm2.

+ 10 m2 vagyontárgy és bútorzat.

Ha a költöztetés árazása kerül terítékre, akkor csak kétféle létezik: fix díjas és órabéres költöztetés.

 

De vajon melyikkel jár jobban?

Ez adott szituációtól függ.
Csak akkor tudja elkerülni a „költöztetés anyagi csapdáit”, ha a megszabott díj felszámolt tételei teljesen kontrolálhatóak.

 

A felmérés nálunk díjmentes.

Azaz előre leegyeztetett időpontban találkozunk otthonában és Önnel együtt felmérjük a költözéskor várható költségeket, időt, munkaórát, csomagolóanyagok mennyiségének szükségességét. Megnézzük a hely megközelíthetőségét, hozzáférhetőségét, hogy mennyire lesz bonyolult a munka elvégzése.

Ezután ajánlatot adunk Önnek és amennyiben megfelelőnek találja ajánlatunkat kezdődhetnek is munkálatok. A megadott munkadíj nem találomra határozódik, hanem konkrét adatok alapján.

Óradíjas kivitelezés esetében a minimum számlázási díj 3 óra. És nincs kiszállási díj.

 

Óradíjas árainkról és a részletekről bővebben itt.
Hívjon minket vagy írjon nekünk, és az Ön esetében a legjobb felállást fogjuk javasolni.