Híreink

Költöztetés Garancia
25 04

Egy Budapestről 30 km-re költöztetés sztorijának a tanulsága

Költöztettünk. Ezúttal Budapestről 30 km-rel odébb Vácra. Vajon mi lehet egy ekkora távolságra eső költöztetés legnagyobb kihívása nekünk költöztetőknek? Fogadjunk nem az, amire gondol.

 

A költözés legegyszerűbbnek tűnő, mégis legkomplikáltabb része: az ingóságok egyik helyről a másikra történő eljutása. Épségben.

Bonyolultabbnak tűnik a munkamenet leszervezése, az időpont kitalálása, a számla rendezése. És roppant egyszerűnek az, hogy kiviszik a holmikat, majd amoda pedig beviszik. Pedig ez a költözés egyik legnehezebb része.

Költöztettünk Budapestről 30 km-el odébb
Igen, 30 km. Egyik költöztetésünk távolsága.

Ez idő alatt az ingóságoknak teljes biztonságot kellett biztosítanunk. Mégis milyen eszközök állnak egy költöztetőnek ehhez kézre? Ha komolyan veszi a munkáját, akkor speciálisan csak erre a célra használt a belső térben a kerékjárati ív nélküli tehergépkocsik használata. Olyan tehergépkocsi, ami a költöztetésre, nem pedig áruszállításra van szabva.

Más védelem szükséges egy hűtőnek, és néhány karton víznek.
És más jellegű annak térbeli elfoglaltsága is.

 

A bútorok csomagolásának szerepe nagyobb, mint gondolná

A másik legfontosabb, hogy a bútoroknak megfelelő védelmet biztosítson: előkészítéssel, szerelésével, csomagolásával, kitöltőanyagokkal való burkolással. A bútorok megfelelő csomagolása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kicsomagolásnál Ön mosolyogjon, és ne pedig dühösen újjal mutogasson ránk.


A szállítás közben – nem a kocsi hibája, gyengesége - igen nagy a mozgás, a haladással együtt járó természetes rázkódás. Ez pedig azt eredményezi, hogy a szállítandó bútorok egymáshoz dörzsölődnek, vagy ütődnek. Megfelelő csomagolásnak és védelemnek hála az ebből fakadó negatív következmények azonban kivédhetőek.

Hiába a közelség, a sérülés nem fog bekövetkezni.


Azonban mindez nem mondható el egy utánfutó, vagy nem erre a célra használt tehergépkocsi esetében. Különösen, ha nem szakszerűen vannak a szállítandó értékek becsomagolva. Feltéve, ha be vannak.

A csomagolásnak, filcezésnek, buborékos és zsúgorfóliáknak jóval fontosabb szerepe van, mint gondolná.  A csomagolási előkészítési módok kihagyhatatlanok egy minőségi költöztetés során. Mi mindegyiket biztosítjuk.